Відбулася виставка художника Сергія Саєнко «МАЛЬОВНИЧИЙ НАСТРІЙ»

1 102

6 червня о 15:00 в АРТ-просторі Універсального читального залу (вул. Європейська, 67 (Катерининська) відбудеться презентація персональної виставки «Мальовничий настрій» Сергія Саєнко, художника, Віце-президента Спілки художників-мариністів м. Одеси, керівника секції «Приморський бульвар», почесного консула в Одесі від міжнародної організації «Мистецтво без кордонів» Польща („Sztuka bez granic” Polska).

Сергій Юрійович Саєнко закінчив Одеське художнє училище ім. М.Б. Грекова в 1985 року. В 2004 року закінчив Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського. За фахом викладач образотворчого мистецтва.
Впродовж своєї творчої діяльності займався Сергій Саєнко допомагає з навчанням своїм учням та початківцям у пізнанні живопису.
Бере участь у виставках НСХУ та міжнародних організацій. Роботи художника представлені в музеях м. Одеси й Дніпра, а також перебувають у приватних колекційних зборах М.З. Кнобеля та інших закордонних колекціях.
Організовує численні виставки та пленери (понад 100) для українських і міжнародних митців.

У 2008 році, як керівник групи, представив українських художників на міжнародному пленері "Велика Планина" в Альпах на висоті 1800 метрів. Словенія.

Експозиція триватиме до 5 липня 2024р.


Сергій Саєнко є організатором та учасником спільних міжнародних пленерів.
2008 року представляв як керівник групу українських художників на міжнародному пленері в Альпах на висоті 1800 метрів. "Велика Планина" Словенія. Учасники країн: Словенія, Чорногорія, Хорватія, Румунія, Німеччини, Україна.
2018 Організатор пленеру "Живописна Одесія" Художники України, Польщі, Болгарії, захід проходив у Санжейці Одеська область.